Gdje bi mladi ulagači trebali uložiti u 2021.

Mladima, koji su tek započeli zaradu, ulaganja uglavnom odlaze na drugo mjesto jer više vole trošiti na uživanje. Za one koji žele početi ulagati, gdje uložiti uvijek je dilemma.

Iako je jedan od čimbenika koji motivira nove ulagače ušteda poreza,  ulaganje u ispunjavanje životnih ciljeva zahtijevalo bi ulaganja izvan instrumenata za uštedu poreza na fiksni dohodak.

Kapital

Budući da novi ulagači imaju dug radni vijek za ulaganje, vlasnički kapital je idealna opcija za njih da dugoročno generiraju veće prinose.

“Novi ulagači trebali bi razmotriti prekomjernu težinu dionica kao klasu imovine. Trenutačno smo u ciklusu gospodarskog oporavka i nadogradnje zarade, koji pronalazi snažnu potporu politike i u takvom okruženju dionice obično nadmašuju druge kategorije imovine. Predložili bismo 60 posto izdvajanja za velike i 40 posto za small- i mid-cap. Vjerujemo da još uvijek postoje neke vrijedne predstave koje se mogu naći u prostoru male i srednje tržišne kape iako se tržište okupilo”, kaže Nitin Rao, izvršni direktor – InCred Wealth.

Dug

Osim vlasničkog kapitala, ključno je izdvojiti i dio imovine u dugovima kako bi se iskoristile tržišne fluktuacije i dugoročno maksimizirao povrat.

„Ako novi ulagač želi ulagati u dug, preporučili bismo izloženost u MF-ima i papirima u segmentu dospijeća od 5-7 godina ili ulaganje u papire AA ili A (jaka bilanca) do 35 posto portfelja.  Izbjegavajte kratkoročne radove iz srednjoročne perspektive ulaganja”, kaže Rao.

Rebalans portfelja

Nakon raspodjele imovine u dug I vlasnički kapital u fiksnom omjeru, također je potrebno povremeno pregledavati portfelj i rebalansirati portfelj kako bi se obnovio omjer duga i kapitala nakon što se iskrivi.

“Slijediti temeljna načela raspodjele imovine i redovito rebalansirati portfelj i dalje je neophodno, stoga predlažemo da postojeći ulagači trebaju slijediti gore navedena načela i u tom smislu rebalansiraju svoj portfelj”, kaže Rao.

Sektori na koje se treba usredotočiti

Za investitore koji ulažu u pojedinačne dionice ili sektorske fondove, bitno je usredotočiti se na pravi sektor kako bi maksimizirali prinose.

“U smislu sektora, financije i zdravstvo su u ovom trenutku u boljem plasiranom. S obzirom na brzo rastuću potrošnju indijskih potrošača i diskrecijsku potrošnju, Consumer i Consumer-Tech također pokazuju obećanje za dugoročnog ulagača”, kaže Rao.

Ključne strategije

Rao predlaže sljedeće ključne strategije ulaganja u 2021.:

  1. Uz niske kamatne stope, ulagači moraju imati najmanje 25 posto izloženosti kapitalu radi boljeg povrata.
  • Za raspodjelu fiksnog dohotka, AAA i G-sec u segmentu od 5 do 7 godina izgledaju atraktivno. Oni se mogu igrati putem dinamičkih obvezničkih fondova ili dužničkih MF-ova koji imaju temeljne papire u segmentu od 5 do 7 godina.Izbjegavajte kraći rok dospijeća ako ulažete s srednjoročnim horizontom.
  1. Za poreznu učinkovitost, ulagači bi mogli pogledati AA i A papire (s dobrom bilancom) u obliku MMLD-a.

Strategija za plaćene investitore

Govoreći o tome kako bi trebali ulagati plaćeni ulagači koji imaju redovite prihode, Rao kaže: „Pojedinci s plaćom mogu se odlučiti za (a) raspoređena ulaganja s buy on dips strategijom ili (b) također mogu razmotriti SIP – ove (sustavni investicijski planovi) ili STP -ove (sustavni planovi prijenosa). “

Leave a Reply

Your email address will not be published.