Kako zaraditi na internetu u 2022. godini

Zaradi svoj prvi novac na internetu

Ispunjavanje online anketa

img

Postoje stranice na internetu na koje na dnevnoj bazi svojim korisnicima prikazuju ankete koje je potrebno ispuniti. Ankete su na engleskom jeziku i obuhvaćaju razne teme.
Nakon ispunjene ankete korisnik dobiva bodove koje kasnije mijenja za poklon kartice na raznim servisima (Amazon, Microsoft Store i sl.) ili isplaćuju direktno na PayPal račun.

Na neke stranice moguće se registrirati samo s ip adresom iz Amerike za što će ti biti potreban VPN kako bi se uopće mogao registrirati.

Većina stranica preferira korisnike iz SAD-a koji dobivaju više anketa što znači da je period do isplate duži. To se može kompenzirati s time da se registriraš na više različitih stranica što bi ti omogućilo “dovoljnu” količinu anketa za ispunjavanje.

Potencijalna zarada

Cijene za svaku ispunjenu anketu se kreću od $1, pa do $20. Na nekim stranicama je potrebno skupiti određen iznos za isplatu dok druge isplaćuju po obavljenom poslu.

Recenziranje i testiranje web stranica i aplikacija

Monitor, laptop, tablet, phone with modern template on table in desktop office. 3d rendering.

Neke stranice koje plaćaju za testiranje web stranica i mobilnih aplikacija:

 1. UserTesting
 2. Respondent (+ dobro plaćene ankete)
 3. UserBrain
 4. TestingTime 
 5. TryMyUi
 6. UserFeel
 7. Userlytics
 8. UserZoom
 9. Validately
 10. WhatUsersDo
 11. uTest
 12. Loop11
 13. Enroll
 14. Test.io

Recenziranje i testiranje web stranica je dosta slično ispunjavanju anketa i odrađivanju mini poslova.

Postoji dvije velike razlike:

 • puno više je plaćeno po obavljenom poslu 
 • kompanije koje pružaju ovakve poslove su puno ozbiljnije i drže više do svoji korisnika.
 • Osim klikanja po ekranu, testiranje web stranica i aplikacija uključuje snimanje ekrana i svojih razmišljanja tijekom testiranja.

Potrebno je imati mikrofon za testiranje aplikacija na računalu, dok je za testiranje aplikacija na smartphone-u dovoljno instalirati aplikaciju koja se brine da sve bude snimljeno i to je praktički to.

Mikrofon, uz snimku ekrana, omogućava kompanijama da dobiju bolji uvid u razmišljanja i dojmove koje tester ima prilikom testiranja. Također, testeru se na ekranu prikazuju pitanja na koje odgovara usmeno tijekom testiranja.

Svaki tester nakon registracije, kod većine stranica, mora proći inicijalno testiranje. Inicijalno testiranje uključuje provjeru da li posjeduješ svu opremu i softver koji su potrebni za testiranje, te da kompanije vide da li dobro vladaš engleskim jezikom.

Nakon što prođeš inicijalno testiranje kompanije ti šalju poslove testiranja web stranica i smartphone aplikacija.

Poslova nema puno na dnevnoj bazi na svakoj stranici, no možeš se registrirati na više različitih stranica koje daju poslove i na taj način generirati posao na dnevnoj bazi.

Dobra je stvar to što kada se registriraš, dobivaš na email sve nove ponude poslova koji su dostupni.

Potencijalna zarada

Testiranja traju vrlo kratko, svega 15-20 minuta za koje se može zaraditi od $3 do visokih $200 USD.

Potencijalna zarada

Testiranja traju vrlo kratko, svega 15-20 minuta za koje se može zaraditi od $3 do visokih $200 USD.

Postanite virtualni asistent (VA)

stednja_04-m

Web stranice na kojima može pronaći oglase za posao virtualnog asistenta:

U pretragu na navedenim web stranicama upiši virtual assistant, audio assistant, VA ili nešto slično.

 1. CloudPeeps
 2. UpWork
 3. Freelancer
 4. Toptal
 5. Guru
 6. PeoplePerHour
 7. iFreelance
 8. SimplyHired
 9. Fiverr

Virtualni asistenti (VA) su osobe koje pomažu kompanijama ili osobama oko nekog dijela njihovog poslovanja.

Poslovi koje obavljaju virtualni asistenti su administrativne prirode koje kompanije ili poduzetnici koji posluju na internetu mogu lagano delegirati.

Takvi poslovi mogu biti poslovi istraživanja, rad s podacima, rad na web stranicama kompanija i slično.

Ponekad kompanije traže virtualne asistente koji imaju neke specifične vještine i znanja iz nekih područja kao što su programiranje, pisanje članaka, prevođenje i slično.

Virtualni asistenti rade iz svog doma, remote. Za većinu VA poslova jedino što je potrebno je računalo s internetskom vezom, i naravno znanje o poslu iz oglasa.

Najčešće se počinje kao VA kroz prijave na jednokratne poslove na freelance stranicama. Ako se pokažeš kao dobar asistent s odličnim rezultatima za obavljeni posao, prilika je da jednokratne prilike prerastu u kontinuirani rad koji se ugovara tjednoj ili mjesečnoj razini.

Potencijalna zarada

Ako tek počinješ i tražiš posao na freelance stranicama, zarada je dobra. Uglavnom se radi za kompanije is SAD-a koje virtualne asistente početnike plaćaju od $15 – $25 USD po satu.

Nakon što odradiš prve poslove i dokažeš da si dobar virtualni asistent u nekom području rada (u nekom poslu), satnica može rasti i do $50 USD po satu.

Affiliate marketing

DIGITAL MARKETING new startup project Online Search Engine Optimisation
Web stranice na kojima možeš kupiti i trgovati kriptovalutama: Tržište je postalo sve složenije, što je rezultiralo pojavom nove razine igrača, uključujući affiliate management agencije, super-affiliate i specijalizirane dobavljače treće strane. Web stranice na kojima možeš kupiti i trgovati kriptovalutama: trgovac (poznat i kao “oglašivač”, “prodavač” ili “marka”) mreža (koja sadrži ponude za podružnicu na izbor i također se brine o plaćanjima) izdavač (poznat i kao ‘pridruženo društvo’) kupac
Web stranice na kojima možeš kupiti i trgovati kriptovalutama:
 1. CloudPeeps
 2. UpWork
 3. Freelancer
 4. Toptal
 5. Guru
 6. PeoplePerHour
 7. iFreelance
 8. SimplyHired
 9. Fiverr

Affiliate marketing je proces zarade od provizije nakon preporuke proizvoda kupcima.
Onaj tko zarađuje kroz affiliate marketing je zapravo posrednik između kupca i trgovine koja prodaje proizvode, te nakon prodaje proizvoda dobiva novčanu naknadu za prodaju.

Affiliate marketing omogućava pojedincima da zarađuju na prodaji proizvoda svojim pratiteljima, a da pritom ne moraju uložiti vrijeme, novac i rad kako bi ih proizveli.

Proizvodi koje je moguće prodavati putem affiliate marketinga su već provjereni na tržištu i vjerojatno se dobro prodaju, pa nije potrebno izmišljati načine kako ih prodati, već ih je potrebno na osmišljen način predstaviti publici kojima su potrebni.

Spajanje ljudi koji imaju potrebu za proizvodima i samih proizvoda najčešće se odvija kroz članke na blogu, YouTube video sadržaj, Instagram postove i slično.

Potencijalna zarada

Na internetu postoje blogovi i YouTube kanali koji zarađuju milijune od affiliate marketinga.

Da bi zarađivao dobar novac od affiliate marketinga potrebno je imati pratitelje koji ti vjeruju.

Kada imaš prave pratitelje koji čitaju tvoje članke i gledaju video sadržaj na tvom YouTube kanalu, nije teško shvatiti njihove probleme i na temelju toga im ponuditi proizvode koji rješavaju te probleme.

Pratitelje koji ti vjeruju, a imaju potrebu za nekim proizvodom koji rješava njihov problem nije teško “nagovoriti” da ga kupe.

Kroz ovakav pristup affiliate marketingu i prodaji, ti zapravo ne prodaješ ljudima proizvode, već im pomažeš u pronalasku rješenja za probleme koje imaju.

Na kraju je bitno da su svi zadovoljni, kupci koji s proizvodom rješavaju svoje probleme, prodavatelj jer ima dodatne prodaje proizvoda, te vlasnik bloga ili YouTube kanala koji dobiva dio od zarade.

Ovdje smo da saslušamo Vaš želje te da

PRONAĐEMO RIJEŠENJE

Putem financijskog planiranja najlakše dolazite do ostvarenja vlastitih financijskih ciljeva.

Recite nam što Vas zanima. Trudimo se odgovoriti na sve zahtjeve unutar 48 sati.

Kontaktirajte nas

  Pokretanje posla

  Calivita

  Zanimaju me proizvodi

  Zanima me prodaja

  Želim razgovarati o svojim opcijama