Bitcoin – ov reli 2021. kuje tisuća kripto ‘dijamantnih ruku’ milijunaša

BitInfoCharts kaže da 93.862 računa drži bitcoine vrijedne najmanje milijun dolara

Nedavni porast bitcoina prema najvišim razinama svih vremena stvara milijunaše, na papiru, na prilično brzom isječku, prema podacima BitInfoChartsa.

Postoje 93.862 računa koji drže bitcoine vrijedne najmanje milijun dolara, a postoji 8.214 koji posjeduju bitcoine čija se vrijednost procjenjuje na više od 10 milijuna dolara, navodi BitInfoCharts,

To je 102.076 bitcoin računa koji se mogu nazvati “dijamantnim rukama”.

Također, 422.104 računa može se pohvaliti bitcoin računima čija se vrijednost procjenjuje na više od 100.000 dolara, pokazuju podaci.

Nemoguće je znati kamo idu vrijednosti za kripto imovinu stvorenu 2009. i hoće li kripto zima, slična onoj koja je uslijedila nakon što je bitcoin krajem 2017. narastao na blizu 20.000 dolara samo kako bi skliznuo na oko 3.000 dolara zavladati, no uspon bitcoina naširoko se pripisuje većem institucionalnom vlasništvu.

Cijena Bitcoina premašila je 50.000 dolara  nakon što je Tesla najavio ulaganje u bitcoin u iznosu od 1,5 milijardi dolara. Vodeća kriptovaluta nije pronašla trajnu podršku kampanje, a cijena joj je pala ispod 50.000 dolara.

Ipak, cijena bitcoina porasla je gotovo 70% do sada u 2021. Za usporedbu, zlatni GC00 najbliži tradicionalni konkurentski adut bitcoina, pao je za 5%. Dow Jones Industrial Average DJIA,  i S&P 500 indeks SPX,  su u porastu oko 4,5% do sada u ovoj godini, dok je Nasdaq Composite Index COMP na dobitku 5,3% u istom razdoblju.

Bitcoin je pogodio “market cap” iznad 1 bilijuna dolara, što je značajna prigoda s novim usjevom igrača koji uranjaju u kripto, uključujući PayPal Holdings Inc. PYPL, koji je još u studenom otvorio svoju platformu za kriptovalute svim američkim kupcima..

U međuvremenu, brojni istaknuti ulagači s Wall Streeta, uključujući Stanleyja Druckenmillera i Paula Tudora Jonesa, prihvatili su bitcoin.

Poznati investitor Bill Miller, osnivač Miller Value Partnersa, u pismu klijentima  objavljenom na web stranici tvrtke, potvrdio je svoj “bullish” pogled na bitcoin.

Da biste bili sigurni, ulaganje u kriptos zahtijeva čelični ustav. U proteklih 12 mjeseci bitcoin je zabilježio 8 korekcija, definiranih kao pad u odnosu na nedavni vrhunac od najmanje 10%, ali ne više od 20%, i dva “bear markets”, koja su definirana kao padovi od 20% ili više, prema Dow Jones Market Data.

Za usporedbu, S&P 500 i Dow imali su jednu korekciju koja je zatim pala dalje na “bear market” tijekom prošle godine.

Povrh toga, bitcoin i druge kriptovalute smatraju se vrlo spekulativnim i imovinom koja bi mogla biti ispisana iz postojanja strogim globalnim propisima.

Međutim, zamah je posljednjih dana na strani bitcoin entuzijasta, pa čak i komentari regulatora prepuni referenca na korisnost digitalne imovine i blockchain tehnologije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.